// Mi írtuk

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákújságíró szakköre évek óta folyamatosan szerkeszti és jelenteti meg „Mi Írtuk” címmel az iskolaújságot.

A szakkör elindítása Pomázi Melinda tanárnő nevéhez fűződik. Tőle Kormos Szilvia vette át a foglalkozás vezetését. 2009 februárjától pedig Szabó Győző ismerkedett a feladattal.

2009 szeptemberében ismét változás történt a szakkörvezető személyében, azóta Pap Szilvia tanárnő koordinálja és segíti a gyerekek munkáját.


A foglalkozásokon a tanulók ötletet gyűjtenek az egyes lapszámok anyagához. Elvállalják a számukra kedves téma megírását, és saját ötleteik, valamint az internet segítségével elkészítik az újságcikkeket, melyeket azután tördelnek.

Egy újságra való anyag általában kéthavonta gyűlik össze, így egy tanévben 5 lapszámot tudunk megjelentetni. A diákújságírók feladata azonban nem merül ki az újság szerkesztésében. Ők azok, aki aztán az elkészült példányokat árulják, terjesztik társaik körében.

 


A 2012/2013. tanévben működő szakkör tagjainak névsora:

Vígh Dorottya, Molnár Emese, Kovács Eszter, Farkas Lilla, Kerekes Boglárka, Kovács Szandra, Nagy Ildikó, Molnár Bianka, Rafael Liliána, Bakó Kornél, Balogh Noémi, Barta Karolina, Kovács Evelin, Kovács Norbert, Tóth Brigitta.

 

A 2011/2012. tanévben működő szakkör tagjainak névsora:

Retter Barbara, Dóka Lili, Lakatos Margit, Fülöp Áldáska, Fehér Valéria, Molnár Emese, Kovács Eszter, Vígh Dorottya, Czakó Nikoletta, Nagy Ildikó, Molnár Bianka, Rafael Liliána, Farkas Lilla, Kerekes Boglárka, Kovács Szandra.

 

A 2010/2011. tanévben működő szakkör tagjainak névsora:

Molnár Kristóf, Kerepesi Veronika, Oszlányi Mercédesz, Lázár Balázs, Peszeki Viktória, Falusi Fanni, Urbán Noémi, Viola Henriett, Retter Barbara, Dóka Lili, Lakatos Margit, Molnár Emese, Kovács Eszter.

Az újsággal kapcsolatos véleményeteket, kérdéseiteket, ötleteiteket az alábbi email címre küldhetitek: miirtuk@gmail.com.

Várjuk a fejlesztő, kreatív ötleteket.

Eddig megjelent számok:

Az elektronikus újság megtekintéséhez az Adobe Acrobat Reader program javasolt.Húsz év már egy ember életében is jelentős szakasz, de még jelentősebb egy újság „életében”. Az ember felnőtté válik ez idő alatt, s mi is felnőttcipőbe léptünk, úgy hiszem.

A tartalom változatlan, a középpontban iskolánk történései állnak, a logó szintúgy állandó. Ami húsz év alatt változást mutat: a technika nyújtotta újdonságok az újság küllemében, s ami ettől fontosabb: a diákszerkesztők csapata évről évre megújul. Jótékony, hasznos ez a változás: több szerkesztő, több nézőpont, több újdonság az állandóság mellett.

Ha figyelmesen jártok-keltek az iskolában, a könyvtár előtti faliújságon látható a változás egy szelete. Kitettük, megtekinthető az első két szám az 1990-es évekből, és a legutóbbiak is.

Bízzunk benne, hogy megmaradunk a következő 20 évben is!


Boldog születésnapot kedves MI ÍRTUK!


Szilvike néni