// Óvodai fotóalbum
Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napjáról három napos projektnappal emlékeztünk ma.

11 kép

Most szóljon az ének az ünnepekért...

A Karácsony a legszentebb vallási, s a legmeghittebb családi ünnep, melyre a szeretet és békesség jegyében készültünk, és ünnepeltünk meg 2012. december 21-én óvodai csoportjainkban.

33 kép

Karácsonyi készülődés

Hagyomány intézményegységünkben, hogy az ünnepi készülődés jegyében Adventi játszóházat szervezünk. 2012. december 14-én a Bajcsy úti óvodások a Művelődési Házban, az Iskola úti apróságok pedig az óvodában várták szüleiket, nagyszüleiket, testvéreiket, hogy különböző apró ajándékokat, dísztárgyakat készítsenek.

11 kép

Családi kirándulás az Elevenparkba

Több mint kétszáz izgatott óvodás és szülő várta, hogy elérkezzen 2012.12.10. és elinduljunk végre Budapestre az Elevenparkba, ebbe a csodálatos játékbirodalomba.

10 kép

Hintón érkezett a Mikulás

Minden évben, így most is lázas készülődéssel telnek Advent napjai, amiben az első várva várt ünnepnap a Mikulás. 2012.december 5-én, a Bajcsy úti óvodásokhoz gyönyörű bíbor vörös huzatú, hófehér hintón, melyet ében fekete ló húzott, érkezett meg a jóságos Mikulás. A gyermekek ámulattal nézték, amint elhaladt az óvoda udvara körül és örömükben integettek, visongtak és kórusban kiáltották: Megjött a Mikulás!

9 kép

Muzsikás Péter az óvodában

Egy kedves barátunk, Muzsikás Péter (Raja József) zenepedagógus látogatott el újra lakodalomhoz kapcsolódó összeállítással óvodáinkba. Ez alkalommal nősülésre adta a fejét, s a gyerekek nagy derültséggel és kíváncsisággal fogadták.

5 kép

Iskolások lettek

A volt óvodásainkkal való találkozás mindig örömteli esemény, a gyermekek után követése pedig elengedhetetlen az óvoda- iskola átmenet időszakában. Fontos a személyes kapcsolat megtartása az óvodásokkal, hiszen ezzel is elősegíthető a beilleszkedés, az iskolai szocializáció zökkenő mentesebbé tétele. Ezen gondolatok jegyében 2012. november 22.-én ismét ellátogattunk, a két első osztályba.

6 kép

Tűz van…

Vijjú, vijjú, vijjú… szólalt meg a Bajcsy úti óvodában november 22-én délelőtt 10 órakor a tűzjelző csengő.

6 kép

Márton napi vigasság

2012. november 10-én, délután Márton napi mulatságot, „liba bált” rendeztünk a művelődési házban.

24 kép

Kézmosás Világnapja

Október 15-én a Kézmosás Világnapja volt.

4 kép

Állatok Világnapja farmlátogatással

Október 8-án a Petrik és Hajdú farmra látogattunk el.

7 kép

Állatok Világnapja az óvodában

Óvodánkban különös figyelmet fordítunk a természet megszerettetésére, benne az állat és növényvilág védelmére. A felelősségteljes magatartás megalapozása már kiskorban az óvodában elkezdődik és helyes családi példa mutatásával a szülői házban folytatódik.

15 kép

A Takarítás Világnapja

Szeptember utolsó előtti hetében a takarítási világnapot ünnepeltük a gyaloglás világnapjával együtt.

9 kép

Szüreti mulatság az óvodában

Beköszöntött az ősz. A hagyományainkhoz híven szüreti mulatságot rendeztünk szeptember 24-én.

21 kép

Szakmai nap az Óvodában

Szakmai nap az Óvodában

3 kép

A mese szerepe a gyermekek hétköznapjaiban című interaktív szülői értekezlet

A mese szerepe a gyermekek hétköznapjaiban című interaktív szülői értekezlet

4 kép

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 2012.08.31.

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 5. nap

19 kép

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 2012.08.30.

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 4. nap

31 kép

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 2012.08.29.

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 3. nap

28 kép

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 2012.08.28.

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 2. nap

23 kép

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 2012.08.27.

Ugri-Bugri - Picur-Hancur - 1. nap

18 kép

Ugri-Bugri / Picúr Hancúr

Ugri-Bugri / Picúr Hancúr

7 kép

Strandolás, úszás, ha itt a nyár

2012.július 16-án benépesült csicsergő, izgatott gyermekekkel, picit aggódó szülőkkel a vasútállomás, hiszen több tucat óvodás és volt óvodás gyermek jelentkezett a Strandovi programra, s várta a napsütést, s természetesen az indulást.

34 kép

Kézműves foglalkozások a nyári programok között

Óvodásaink a népművészethez tartózó eszközökkel, technikákkal ismerkedhettek meg az elmúlt hetekben. A dolog azért is jelentett különleges élményt, mert nem az óvó nénik tartották a foglalkozásokat, hanem a népművészet mestere kitüntető címmel is rendelkező igazán elkötelezett, városunkban jól ismert „tanítójuk” volt a gyermekeknek.

10 kép

Gyermeknapi kirándulás

Ebben az évben is eljött a gyermeknapi kirándulás ideje, amit már nagyon vártak a gyerekek. Idén, a Kecskemét mellet lévő Jakabszálláson található Magyar Kertbe látogattunk el.

28 kép

Juniális

2012. június 8-án léggömbökkel, színes papírszalagokkal feldíszített udvar várta a gyerekeket az óvodában, hiszen ezen a napon volt a gyereknaphoz kapcsolódó Juniális.

20 kép

Búcsú az óvodától

2012. június 8-án délután, a délelőtti gyermek zsivajt követően, ünnepélyes hangulat lenge be az óvodákat. Az alkalomhoz illő díszek, rendezett széksorok, padok, ünneplőbe öltözött gyerekek, felnőttek, halk zene jelezte, hogy elérkezett a nevelési év utolsó ünnepsége.

12 kép

Kirándulás (kertvárosi óvodások)

Május 25-én izgatott gyereksereg indult Budapest felé, hogy belülről megnézhesse a Liszt Ferenc repülőteret, az ott lévő fel – leszálló gépeket, tűzoltók, tűzszerészek, kommandósok bemutatóit. Délután a Tápiószentmártoni Kincsem park állatait csodálhattuk meg, majd az ott lévő izgalmas játszóteret próbálták ki a gyerekek. Jó hangulatú, vidám napnak voltunk részesei.

21 kép

Szakmai nap az óvodában

2012. május 16-án szakmai napot tartottunk az óvodában, melynek témája a tehetséggondozás és a drámapedagógia módszer alkalmazása volt.

14 kép

Óvodások látogatása a Zagyvaparti Idősek Otthonába

Május 3-án a Hófehérke csoport nagyjaival kedves meghívásnak eleget téve ellátogattunk a Zagyvaparti Idősek Otthonába, hogy műsorunkkal köszöntsük az ott élő idős néniket Anyák napja alkalmából.

17 kép

Anyák napja - Vakond csoport

Anyák napja - Vakond csoport

14 kép

Anyák napja - Tulipán és Margaréta csoport

Anyák napja - Tulipán és Margaréta csoport

15 kép

Anyák napja - Süni csoport

Anyák napja - Süni csoport

14 kép

Anyák napja - Nyuszi csoport

Anyák napja - Nyuszi csoport

16 kép

Anyák napja - Maci csoport

Anyák napja - Maci csoport

11 kép

Anyák napja - Hófehérke csoport

Anyák napja - Hófehérke csoport

15 kép

Anyák napja - Hamupipőke csoport

Anyák napja - Hamupipőke csoport

13 kép

A Föld Napja

2012. április 23-án a "Föld Napja" alkalmából projektnapot rendeztünk az óvodában.

12 kép

Nyuszi nap az Iskola úti óvodai csoportokban

2012. április 4-én örömmel készültek a gyerekek a nyuszi napra. Válaszlevél érkezett a Nyúlanyótól, hogy ezen a napon meglepetés várja a gyerekeket.

13 kép

Húsvéti Nyuszi nap az óvodában

Április 4-e reggelén szép tavaszi napra ébredtek a gyerekek, de nem csak a napsütés csalogatta őket az óvodába, hanem az a program is, amit már izgatottan vártak, vagyis a Húsvéti Nyuszi Nap.

21 kép

A Víz Világnapja

2012. március 22-én a „Víz Világnapja” alakalmából projekt napot szerveztünk az óvodában.

35 kép

Cigányság Világnapja

2012. március 19-én, a cigányok régmúlt időkhöz kötődő, tavasszal kezdődő vándorlásának emlékére valósítottuk meg a Cigányság Világnapja kapcsolódó projektnapunkat, ami egyben az Oktador Pedagógiai Szolgáltató Intézet támogatásával megvalósuló, Jó gyakorlatot bemutató szakmai nap rendezvénye is volt.

37 kép

Farsangi vigadalom

Iskola úti óvodások Farsangi ünnepségét 2012. február 18-án rendeztük meg az alkalomhoz illően feldíszített, hangulatos aulában.

14 kép

Jártál-e már farsangban, maskarában a bálban?

2012. február 11-én a Művelődési Ház nagytermében ezzel a kérdéssel kezdődött a gyermekek köszöntő verse, mellyel kezdetét vette a Bajcsy úti óvodások idei Farsangi mulatsága.

35 kép

Kirándulás a Színház világába

Projekt hét: 2012.01.23-27. - A magyar kultúra napja

5 kép

Múltbéli utazás

Projekt hét: 2012.01.23-27. - A magyar kultúra napja

16 kép

A Képzőművészet birodalmának felfedezése

Projekt hét: 2012.01.23-27. - A magyar kultúra napja

10 kép

Kalandozás a Zene országában

Projekt hét: 2012.01.23-27. - A magyar kultúra napja

5 kép

Micimackó családi sportnap

2012. január 21-én a Városi Sportcsarnokba varázsoltuk Micimackó otthonát, a Százholdas Pagonyt, hogy a 20. alkalommal megrendezésre kerülő családi sportnap még hangulatosabb, látványosabb legyen.

43 kép

A Karácsony akkor szép

A Karácsony akkor szép az óvodába, ha ünnepi díszbe öltözik minden, s meghitt készülődéssel, lázas várakozással, szeretetteljes, közös ünneppé válik. 2011. december 16-án, e gondolatok jegyében, rendeztük meg Karácsonyi ünnepségeinket.

19 kép

Kirándulás az Elevenparkba

December 5-én kora reggel sok-sok óvodás gyermek és szüleik gyülekeztek az újszászi vasútállomáson. Budapestre indultunk kirándulni az Elevenparkba, hogy ebben a csodálatos „Játékországban” találkozhassunk a Mikulással.

43 kép

Adventi készülődés az óvodásokkal

Idén az adventi játszóházat december 2-án, pénteken rendeztük meg a Művelődési Házban. A szülők, nagyszülők és iskolás testvérek is csatlakoztak hozzánk, hogy a gyerekekkel közösen készítsenek karácsonyi díszeket, apró ajándékokat.

21 kép

Muzsikás Péter az óvodában

November 7-én újra nálunk járt Muzsikás Péter, azaz Rajz József, zenepedagógus. Ahogy már megszokhattuk tőle, egy vidám, játékos, interaktív, de rendkívül igényes órát tölthettünk el a zene varázslatos birodalmában.

18 kép

Őszi Kavalkád

2011. október 22-én délután színpompás, a rendezvény hangulatához és programjaihoz illő környezetet és feltételeket teremtettünk a Városi Művelődési Házban, hogy érkező vendégeinket méltóképpen fogadhassuk. Jótékony célú összejövetelünket szülői kezdeményezésre szerveztük meg, a hagyományos, de a szülők által igen költségesnek ítélt Ovi-bál helyett.

40 kép

Szüreti mulatság

A Bajcsy úti óvodánkban hagyományainkhoz híven szeptember negyedik hetében szüreti mulatságra készülődtünk. Projekthetünk ennek hangulatában telt, de az igazi nagy vigadalomra szeptember 23-án, pénteken délelőtt került sor.

56 kép

Az Ózon Világnapja

Nagy kihívás volt számunkra a világnaphoz kapcsolódó projekt kidolgozása, hiszen nagyon fontos, de nem mindennapi, közismert témáról volt szó, ezért komoly kutatómunkát igényelt az előkészítése.

21 kép

Úszásoktatás, vízhez szoktatás

2011. július 4 – 15-ig háromévi Parkerdei táborozás után újra Strand ovi programot szerveztünk Jászboldogházán. Hétfőn, még kissé borongós időben, gyülekeztünk az újszászi vasútállomáson. Több tucatnyi óvodásunk hátizsákokkal izgatottan készült az utazásra, lubickolásra, úszásoktatásra. Szőlősi Péter strandvezető ideális környezetet alakított ki az erdős rész és nagy területű tisztás mellett. A gyerekek miután megismerkedtek a stranddal, a szabályokkal, kicsit félve közelítettek a zuhanyhoz, medencéhez.

40 kép

Juniális

61 kép

Majális az óvodában

Évek óta hagyomány óvodánkban, hogy a természet megújuló erejét, a szép május érkezését mi is megünnepeljük az óvodásokkal.

19 kép

Nyuszi nap a kertvárosi óvodában

Az Iskola úti óvodások 2011. április 20-án lázasan készülődtek a Nyuszi napra.

31 kép

Nyuszinap az óvodában

Április 19-én az udvaron játszottak óvodásaink, amikor megpillantották az óvodaközben sétálgató Nyuszit. A gyerekek nagyon izgatottak lettek, ujjongtak és kérdezősködni kezdtek. A Nyuszi elmesélte, hogy a kosara a gyermekek ajándékát rejti, de azt csak úgy kaphatják meg, ha követik a nyuszi nyilakat, s közben teljesítik a leveleiben leírt feladatokat. Eközben, ő elrejti a meglepetés ajándékait, s nagyon várja a gyerekeket, hogy együtt játszhasson velük. Lelkesen, örömmel indultak a gyerekek a Nyuszi túrára.

43 kép

Óvodai farsang

2011. február 19-én a Művelődési Ház nagytermét izgatott, zsibongó gyermekek, szülők, rokonok vették birtokukban, hogy részt vegyenek a Bajcsy úti óvodások Farsangi ünnepségén.

62 kép

Magyar Kultúra Napja

Óvodánkban 2011. január 21-én, projekthét befejezéseként a Magyar Kultúra Napjához komplex programot szerveztünk. Egész héten a témához kapcsolódó gyűjtőmunkát végeztek a gyerekek, a szülők aktív segítségével.

29 kép

Egy sportos délután Micimackóval

Minden évben izgatottan várják az óvodások, hogy meglátogassa Őket a Százholdas Pagonyból Micimackó. Az idén január 15-én vártuk a Sportcsarnokban az óvodásokkal, szüleikkel, testvéreikkel, hogy jókedvűen, de főképp sportosan, sokat mozogva töltsük együtt a délután.

34 kép

Rendhagyó születésnap

Véletlenül tudomásunkra jutott, hogy Polgármester úr 2011. január 10-én ünnepli 60. születésnapját. Nagy titokban előkészítettünk részére egy igazi óvodás születésnapi „programot”.

16 kép

Karácsonyi játszóház az óvodában

Az adventi ünnepkörhöz kapcsolódva, minden évben megrendezzük az Adventi – Karácsonyi játszóházat, melyre az idei évben december 10-én délután vártunk minden érdeklődőt, a szülőket, nagyobb testvéreket, családtagokat, hogy egy kellemes délutánt töltsenek együtt az óvodásokkal.

42 kép

Ha egyet befogadsz...

Ismét ellátogatott Óvodáinkba a Palánta bábszínház. A gyerekek már reggel óta izgatottan várták az előadást, mely a közelgő karácsony hangulatát idézte.

8 kép

A Mikulás az iskola úti óvodánkban járt

December 6-án, hétfőn délelőtt megérkezett a Mikulás az iskola úti óvodánkba is. A két csoport izgatottan várta a jóságos, ősz apókát. Jövetelét megelőző hetekben szebbnél-szebb télapós versekkel, dalokkal készültek az apróságok a “nagy napra”.

8 kép

Mikulás, Mikulás, öreg Mikulás...

A gyerekek napok óta izgatottan várták, hogy mikor érkezik meg az óvodába az öreg Mikulás. Lelkesen készülődtek, dallal, verssel, mesejátékkal várták, aki december 6-án be is toppant. Minden kisgyermek tágra nyílt szemmel hallgatta a Mikulás intő és jóságos szavait, majd megajándékozott mindenkit egy-egy csomaggal, melyben volt sok-sok finomság: csoki, cukor, mogyoró.

47 kép

Együtt ünnepeltünk

Az Általános Iskolai Intézményegységben Vörösmarty hetek színes rendezvény- és programsorozata kezdődött. 2010. december 1-én, az ünnepélyes megnyitóra került sor, a költő Vörösmarty Mihály születésének évfordulóján.

5 kép

Szakmai találkozók

2010. november 15-én és 23-án Tószegről és Zagyvarékasról érkeztek hozzánk vendégek, hogy betekintést nyerjenek óvodapedagógiai munkánkba.

41 kép

Környezettudatos nevelés

A Gyermek Egészséges Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány 2010. november 18-án projekt napot szervezett városi óvodánkban, melyen intézményünk mind a 9 csoportja részt vett.

32 kép

Muzsikás Péter hangszer országban

Rajz József zenepedagógus, vagy ahogy a gyerekek is ismerik: Muzsikás Péter. Dalban mutatkozott be azoknak a gyerekeknek, akik tavaly még nem találkozhattak vele, és így repültünk el a varázslatos Hangszer országba is.

22 kép

Állatok Világnapja

Óvodánkban október 4-én tartottuk az Állatok Világnapját. A Bajcsy-úti óvodásokkal már napokkal előtte beszélgettünk az állatokról, állatos képeket gyűjtöttünk.

48 kép

Zene Világnapja

Az UNESCO 1975-ben október 1-jét a Zene Világnapjának nyilvánította. Az elmúlt évek hagyományit folytatva, az óvodásokkal is megünnepeltük a Zene Világnapját.

13 kép

Mesék szárnyán

A Népmese Világnapján az iskola úti óvodások az általános iskolásokkal közösen szerveztek mesenapot.

12 kép

Idősek Világnapja

Szeptember 30-án óvodásaink köszöntötték az idős embereket.

16 kép

Közhírré tétetett

Napokkal az óvodai program előtt, kisbíró dobolta ki a Bajcsy úti óvodásoknak, hogy 2010. szeptember 27-én Szüreti mulatság lesz.

45 kép

Zagyvarékason jártunk

Örömmel tettünk eleget 2010. szeptember 22-én a Zagyvarékasi Napközi Otthonos Óvoda meghívásuknak és részt vettünk a Szüreti mulatságukon.

8 kép

Cigányság Világnapja

2010. március 19-én egy pedagógusnaptár szerinti információ alapján Kedvesház projektnapot szerveztünk a Cigányság Világnapjához kapcsolódóan.

25 kép

Szakmai nap az óvodában

2010. március 17-18-án Kisújszállásról, Jászapátiból, Zagyvarékasról és Kenderesről közel ötven óvodapedagógus látogatott el hozzánk, hogy megtekintse óvodai gyakorlatunkat.

60 kép

Francia és cseh vendégek

2010. március 17-én délután Kaló Istvánné alpolgármester asszony kezdeményezése nyomán francia és cseh vendégek látogattak el a Bajcsy úti óvodaépületbe.

9 kép

Iskolahívogató

Iskolahívogató

9 kép

Kompetencia alapú programcsomag - Farsang

Zakar Misike nagymamája és szülei, immáron 3. alkalommal látogattak el csoportunkba, hogy a farsanghoz kapcsolódó hagyományápolás jegyében fánkot, herőcét készíthessünk.

14 kép

Téli örömök a csoportszobában

Mi gondozónők, a régóta tartó hideg idő miatt a nagycsoportos bölcsődések csoportjába tálakban vittük be az udvaron megmaradt havat a gyerekek nagy örömére.

11 kép

Projekt nap az óvodában

Óvodánkban 2010. január 22-én projekt héttel, nappal emlékeztünk meg a Magyar Kultúra Napjáról.

39 kép

Januári hírek az óvodából

Kállai Csaba országos cigányvajda, már a Mikulás ünnepségen is részt vett, támogatást nyújtott. Most a Széchenyi Társaság Szervező Bizottságának tagjaként, az országos akcióba készült, mint egy négyezer édességcsomagból hozott ajándékot az óvodásoknak, olyan mennyiségben, hogy mind a kilenc óvodai csoportba megvendégelhettük az apróságokat.

9 kép

Novemberben történt

Novemberi óvodai hírek

15 kép

Hintón érkezett a Mikulás

December 7-én reggel, a gyerekek büszkén újságolták kinek mit hozott a Mikulás, milyen meglepetés volt a kiscipőben, s izgatottan várták az óvodai Mikulás érkezését. Rajzoltak, színeztek, énekeltek, gyorsan fürgén öltöztek, amikor meghallották a csengőszót. Az udvaron megtartott ünnepségen dallal, verssel köszöntötték a „Jóságost”.

23 kép

Egyszer volt, hol nem volt…

November 25-én délután közel nyolcvan alsós kisdiák felkerekedett, hogy Szolnokon a nemrég felújított Ifjúsági Házban megnézzük a nagy klasszikust, sokunk gyermekkori kedvenc meséjét, a Jancsi és Juliskát.

8 kép

A Kézmosás Világnapja

Első alkalommal, s nem véletlenül került pont ez évben meghirdetésre ez a világnap, melyhez óvodáink, óvodai csoportjaink projektnappal csatlakoztak.

19 kép

Szüreti mulatság a kertvárosi óvodában

Október 1-én tartottuk kertvárosi óvodánk szüreti mulatságát.

14 kép

Hej szól már a szüreti...

Hagyományainkhoz híven vidám szüreti mulatságot szerveztünk a szülők részvételével.

23 kép

Mesék szárnyán...

Benedek Elek születésének 150., halálának 70. évfordulója alkalmából Mesefát ültettünk a Bajcsy-úti óvodaépület udvarán.

9 kép

Óvodai ballagás

Az Iskola-úti óvodai csoportok és a Bajcsy-úti óvodai csoportok ballagása.

24 kép

Családi Juniális

Hagyománnyá vált, hogy óvodai intézményegységünkben Családi Juniális megszervezésével zárjuk a nevelési évet, s úgymond köszönjük a nyarat, a vakációt, melyre meghívjuk leendő óvodásainkat is.

19 kép

Gyermeknapi kirándulás

Május 26-án és 27-én gyermeknapi kiránduláson vettek részt a Bajcsy-úti óvodások az abonyi Vadasparkban.

16 kép

Anyák napja az óvodákban

Anyák napja az óvodákban

20 kép

Nyuszi várás az óvodában

A Húsvéthoz kapcsolódó Nyuszi napra izgatottan, napokon át készültek a gyerekek. Kézműves foglalkozások, könyvtárlátogatások, idős emberek élménybeszámolói, meglepetés ajándékkészítés és nyuszi les is tarkította a projekteket.

23 kép

Áprilisi bábelőadás

A Palánta bábmisszió ismét ellátogatott óvodáinkba, hogy örömet, élményt hozzon a mindennapi óvodai programok sorába.

4 kép

Szakmai hetek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Hetekhez kapcsolódó Szakmai nap

31 kép

A meglepetések napja

Váratlan örömhírrel vártuk óvodásainkat ma reggel, hiszen Molnár Péter polgármester úr jóvoltából, belépő fizetése nélkül, színházba mehettünk. A Kecskeméti Alapítványi Színjátszókör Nagyotmondó Tóbiás című zenés mesejátéka nagy tetszést aratott a gyermekek között.

6 kép

Március 15-ére emlékezve

Az 1848-as Szabadságharc legendás történelmi alakjai, eseményei, jelképei az óvodásokhoz is közel hozhatók. Petőfi Sándorról, Bem tábornokról, Kossuth Lajosról, a huszárokról és más egyéb érdekességről sok hallottak az elmúlt napokban a gyerekek. Készültek - különböző technikákkal - a zászlók, nemzetiszínű virágok, kokárdák, szalagok. Felépült a szolnoki vár, mely körül lovas huszárok lovagoltak több napon át. Péntek délelőtt pedig, ellátogattunk a kopjafához, s minden csoport elhelyezte a virágoskert, mint egy szegélyeként a gyermekek által készített jelképeket.

12 kép

Kertvárosi Óvodások farsangi ünnepsége

A Városi Óvoda Iskolai úton működő óvodai csoportjai izgatottan készültek a Farsangi mulatságra. A szebbnél-szebb, ötletesebbnél-ötletesebb jelmezbe felvonuló gyerekek dalokkal, versekkel köszöntötték a jelenlévőket.

13 kép

Itt a farsang, áll a bál...

Gyermekzsivajjal, jókedvvel telt meg a MÜV Ház nagyterme február 7-én délután. A Bajcsy-úti óvodások által hirtelen varázslók, királylányok, bohócok, elefánt, maci, kutya, hastáncos, hableány, törökszultán, cowboy, orvos, ápolónő, tini-nindzsa és számtalan más áhított figura kelt életre a szülők jóvoltából.

37 kép

Óvodai hírek

Januári óvodai hírek

14 kép

Szakmai nap

2008. december 10-én az integrációs nevelés / oktatás szakértői, szaktanácsadói látogattak el közös igazgatású közoktatási intézményünkbe. Az óvodában – nagyon életszerű, a gyermekek másságát, eltérő fejlettségi szintjét is prezentáló - Mozgáskotta foglalkozást láthattunk, Ménkű Jánosné irányításával. Nagy Jánosné és Konkáné Csibrány Angelika a Kedvesház program alapelveiből, tevékenységi köreiből adaptált „Én, te, mi..” bemutatóján, nagyon hangulatos, sokszínű, a gyermekek által motiváltan, örömmel végzett tevékenységeken, cselekedtetések, tapasztalatszervezési lehetőségek mentén mutatta be óvodapedagógiai munkánk egyik alternatív elemének értékeit.

6 kép

Jön a Mikulás

2008. december 5-én a Bajcsy úti Óvoda épületében 9 órától két jóságos Mikulás járta a csoportokat, hallgatta a gyerekek szebbnél-szebb műsorát. Dicsérő, kedves szavak mellett, minden apróságot megajándékozott egy-egy csomaggal.

16 kép

Micimackó sportnap 2008

Gyermekzsivajjal telt meg a Városi Sportcsarnok, egymás után érkeztek a családok a Micimackó sportnapra 2008. november 15-én.

32 kép

Szakmai program

2008. október 27-én a Szolnoki Városi Óvodák Igazgatóság Hold úti tagóvodájának óvodapedagógusai látogattak el hozzánk. Szakmai napjuk keretében a Magyar Mozgáskotta módszer bevezetésével, megvalósításával, eredményeivel kapcsolatos tapasztalatainkkal kívántak megismerkedni, Magyar Gábornak, a program megvalósítójának javaslatára.

16 kép

Parkosítás az óvodánál

Földi Béla és Szacskó József sok mályvacserjét ajánlott fel, amiből sövényt telepítettek az ún. óvodaközbe, illetve a Kossuth úti parkoló felöli kerítés mellé. Nagyon-nagy örömmel fogadtuk a felajánlást, telepítést, hiszen ha a sövény megerősödik, felfogja majd a forgalmas utak szennyezett levegőjét, porát. A közhasznú foglalkoztatású dolgozók Szacskó József vezetésével, lelkiismeretesen, szakszerűen végezték el a munkát.

4 kép

Ovi-bál

A nevelőtestület, minden alkalmazott lelkes előkészítő munkája nyomán 2008. október 18-án este őszt idéző díszítéssel, esztétikusan megterített asztalokkal vártuk vendégeinket a 13. Ovi-bálra.

17 kép

Csíkszeredai vendégek látogatása

Nagy szeretettel, örömmel vártuk az Erdélyből érkezett, bölcsődei gondozónőkből álló vendégeket. Rövid bemutatkozás után, Ménkű Jánosné a Magyar Mozgáskotta programból tartott színvonalas bemutató foglalkozást, ahol büszkék lehetünk ügyes, fegyelmezett, vidám, játékos óvodásainkra. Ezt követően tárgyi, személyi feltételeinkről, óvodapedagógiai munkánkról tájékoztattuk vendégeinket, majd körbevezettük őket az óvodánkban.

9 kép

Rendhagyó születésnap

Óvodai csoportjainkban szokássá vált a gyermekek születés- és névnapjának megünneplése. Ez közösségformáló ereje mellett, figyelmességre, egymás tiszteletére is nevel, s elősegíti a gyermekek szocializációjának, integrálódásának folyamatát. Különböző módon ünnepelnek a gyerekek, de a közös élmény a csoporthoz tartozás érzését, az óvodába járás örömét is növeli. Volt már igazi születésnapi zsúr, finomabbnál-finomabb torta, üdítő, ropogtatni való, de most egy nem mindennapi élménnyel járó ünnepség részesei lehettek a Hófehérke csoport apróságai. Patrik szülei – mivel kisfiuk kedvence – régi, kedves ismerősüket, Ricsi bohócot hívták el az óvodába, a gyermekek nagy meglepetésére, örömére. Pedagógiailag helyesen kezelve, nagyon értékes lehetőség volt ez, s maradandó, vidám élménnyé vált.

7 kép

Állatok világnapja

Az Állatok Világnapjához kapcsolódóan a Bajcsy úti óvodaépület mind a hét csoportjába rendhagyó napot szerveztünk október 1-én. A gyerekek kisebb része élő, míg nagyobb része kedvenc plüss állatával, állataival érkezett meg az óvodába. Büszkén mutogatták egymásnak kedvenceiket, beszélgettek az állatokról, így ismereteik bővültek, s mód nyílt arra, hogy az állatok szeretetére neveljük. A szülők támogató segítségével az „óvoda vendégei voltak hörcsögök, egerek, papagájok, aranyhalak, kiscsibék, kiskutyák, selyemtyúk, ékszerteknős, fehérgalamb, amit érdeklődéssel, szeretettel vettek körül a gyerekek.

15 kép

Zene világnapja

Tucatnyi óvodás készülődött hetek óta, hogy a Gimnázium, Műszaki Szakközépiskola és Kollégium által, minden évben megrendezett Zenei Világnapon szerepeljen. Tiszta forrásból merített, életkoruknak megfelelő mondókákból, dalos játékukból álló műsorukkal nagy tetszést arattak.

8 kép

Szüreti mulatság

Szeptember 22-én, 23-án a Hétszínvirág Óvoda szinte minden aprósága szőlővel, édességgel, ropogtatnivalóval, üdítővel érkezett. Izgatottan készültek a szüreti mulatságra, mókára, amihez a szülők példaértékű támogatást nyújtottak. A helyszín díszítése, előkészítése után, 23-án délelőtt, 9.30-kor aztán kezdetét vette a szüreti mulatság.

13 kép

2008. szeptember 1.

Benépesültek az óvodák, hivatalosan is kezdetét vette a 2008/2009-es nevelési év.

9 kép

Jótékonysági futás

Augusztus 18-án Gyuláról indult és augusztus 26-án Budapesten ér végett Schirilla György „Jó kedvet és egészséget viszek a gyerekeknek” elnevezésű, négy megyén áthaladó jótékonysági futása, aki a tervek szerint az útba eső városokban meglátogatja a gyermekintézményeket, emléklapot, ajándékot ad a vendéglátóknak, és találkozik a települések polgármestereivel, vezetőivel. A hosszú futásairól és a jeges folyók átúszásairól, valamint a reform táplálkozásáról ismert sportoló augusztus 21-én délután tűző napsütésben érkezett Újszászra. Fotó: Fehér János és Gulyás Zoltán

16 kép

Erdei tábor

Újszász város csodálatos természeti adottsága a Parkerdő, ami minden nyáron különböző erdei programoknak ad helyet az önkormányzat támogató, patronáló hozzáállásával, pozitív szemléletével. Az idei program 2008. június 16-án Erdei óvodával, s táborral kezdődött. A gyerekek nagy részét reggel és délután busz szállította a helyszínre, az iskolások 25 fős kis csapata pedig, egy hétig táborozás formájában élvezte a tiszta erdei levegőt, a természet szépségeit.

19 kép

Parkerdei lábtoll-labdázás

Június 19-én az újszászi Parkerdőben az önkormányzat által szervezett táborban lábtoll-labdáztak Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE játékosai – Bábosik Ferenc, Harsányi Zoltán, Kanálos Ferenc, Kanálos Júlió, Molnár Kristóf, Prunner Benjámin, Oszlányi Mercédesz, Ráski Lajos, Tóth Gábor és Tóth Tibor –, akik kerékpárral gurultak ki a bemutató színhelyére. A tábor közepén először Tóth Gábor Európa-bajnok mutatta meg a különböző rúgásokat, majd Harsányi Zoltán zsonglőrködött. A nézők Kanálos Júliónak már szakértőként kiabálták, hogy hogyan rúgja a labdát. A hármas játék bemutatóját is hangosan végigszurkolták a tábor lakói. A befejező indián játékban Ráski Lajos lett a tábori bajnok. Ezután az egész tábor – felnőttek, gyerekek, óvódások és iskolások – lelkesen lábtoll-labdázni kezdett. Banán és csoki érem volt a jutalom.

30 kép

Ballagás, évzáró

Május 30-án, délután az óvodákban évzáró és ballagási ünnepség zajlott.

10 kép

Családi juniális, Gyermeknap

Május 30-án reggel, a Hétszínvirág Óvoda udvara léggömbökkel, színes szalagokkal, sportszerekkel, akadálypályával várta a Városi Óvodai Intézményegység valamennyi óvodását, leendő óvodását, hogy szüleikkel együtt töltsenek egy vidám délelőttöt.

11 kép

Gyermeknapi kirándulások

Hagyományainkhoz híven, Gyermeknapi kirándulást szerveztük mindkét Óvodánkban.

8 kép

Nagy-Britanniai vendégek

2008. május 14-én délután, a környező települések polgármesterei, városunk vezetői és Bali István a Vidékfejlesztő Központ vezetőjének kíséretében, Philip Turner és Pam Moore látogatott el a Hétszínvirág Óvodába. A delegáció tagjai végigjárták korszerű, gyönyörű óvodánkat, érdeklődtek az itt folyó pedagógiai munkáról. Bepillantottak egy Mozgáskotta foglalkozásba, majd az óvodások verssel, dalos játékokkal, néptánccal és finom kelt kaláccsal telt komatállal köszöntötték a vendégeket.

6 kép

Anyáknapja az Óvodában

2008. május 8-án és 9-én a Hétszínvirág Óvoda minden csoportjában megtartották az Anyák napi ünnepségeket. A gyerekek izgatottan készültek az édesanyák, nagymamák köszöntésére. Csodálatos versekkel, dalokkal, tánccal, körjátékkal lepték meg a meghatott, elérzékenyült vendégeket. A meghitt, szeretetteljes délután kellemes uzsonnával, megvendégeléssel, beszélgetéssel zárult.

14 kép

Anyáknapja és Majális

Április 30-án délután, a Százszorszép Óvoda mindkét csoportjában meghitt hangulatban köszöntötték óvodásaink az édesanyákat, nagymamákat. Május elsején a Hétszínvirág Óvoda udvara igazi nyugodt, meghitt játékországgá változott a városi rendezvényhez kapcsolódóan.

6 kép

Idősek köszöntése Anyák napjára

2008. május 5-én óvodásaink kedves felkéréseknek tettek eleget. A Százszorszép Óvoda apróságai a Nyár úti Szociális Otthon idős lakóit köszöntötték versekkel, dalokkal, szívhez szóló ünnepi műsorral.

8 kép

Tavaszhívogató rajzpályázat

2008. április 25-én a Városi Könyvtár által meghirdetett Tavaszhívogató rajzpályázatának eredményhirdetésén vettek részt óvodásaink. Az egy-egy vershez kapcsolódó rajzpályázatra nagyon-nagyon sok rajzot készítettek, mindkét óvodánk apróságai.

11 kép

Zagyvarékason jártunk

2008. április 16-án kedves meghívásnak eleget téve, óvodásaink Zagyvarékason vendégeskedtek. Vidám, gyermeknapi, sportdélutánon vettek részt, ahol sárkányt készíthettek, légváron ugrálhattak, s számtalan ügyességi és sportjátékot próbálhattak ki. Vidám, derűs hangulatban telt a délután. Köszönjük a meghívást, s a közös programot.

7 kép

Budapestről Újszászra

Március 26-án délután, a fővárosi Napsugár klub tagjai látogattak el a Hétszínvirág Óvodába. A közel ötven fős delegációt szeretettel fogadtuk, vártuk és vezettük körbe gyönyörű, modern óvodánkba.

2 kép

Márciusi hírek az óvodából

Márciusi hírek az óvodából

2 kép

Nyuszi nap az óvodákban

2008. március 20-án mindkét tagóvodánkban Nyuszi-napot tartottunk.

21 kép

Bábjáték

A tavaszváró, húsvéti ünnepkört is magába foglaló projektjeinkbe nagyon jól be tudtuk illeszteni a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió bábelőadását.

3 kép

Március 15-re készülve

2008. március 12-én a helyi középiskolából Marika és Melinda tanárnők vezetésével, közel 20 diák tette hangulatosabbá a közelgő nemzeti ünnepet. Kossuth nótákat, katonadalokat énekeltek, citeráztak és néptáncot is bemutattak a Hétszínvirág Óvoda apróságainak. A végén játszott indulóra csákóval, zászlóval meneteltek az óvodások, és még a citerát is kipróbálhatták.

4 kép

Német vendégek a Hétszínvirág Óvodában

2008. március 3-án izgatottan készültek óvodásaink a vendégek fogadására. A helyi középiskolába érkező német diákok, tanáraik és természetesen a vendéglátók képviselői látogattak el gyönyörű, modern óvodánkba. A delegáció szinte mindenhova bekukkantott, de élvezettel nézték a Hófehérke csoportban játszó apróságokat, s a Nyuszi csoportban megtartott néptánc "bemutatót".

4 kép