// Képtár
Vörösmartyról a Vörösmartyban

Az Újszászi Nevelési Központ Vörösmarty Mihály Általános Iskolájának humán munkaközössége játékos irodalmi vetélkedőt hirdetett 5-8. osztályos tanulóknak „Vörösmartyról a Vörösmartyban” címmel. A vetélkedő témája Vörösmarty Mihály élete, munkássága, Újszászhoz való kötődése volt.

20 kép

Szenzációóóóó… a Vörösmarty héten!

Az újszászi Vörösmarty iskola alsós diákjai közel százan nézték meg ezt a Szenzációóóó-s előadást. Kellemes egy órás „félig cirkusz-félig színházi” előadást csodálhattunk meg a Szigligeti Színházban.

20 kép

Luca-napi vetélkedő

December 12-én Luca-nap előtti délután a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 3-4.osztályos tanulóinak hat fős csapatai játékos vetélőre gyűltek össze az iskola egyik termében.

11 kép

„Puttonyában minden jó…”

Való igaz a gyermekdal, hiszen minden finomabbnál finomabb meglepetések rejtőztek december 6-án délelőtt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Mikulásának puttonyában.

21 kép

A Kék kutya mese előadás

December 4-én délután a dunakesziről érkezett Cakkumpakli Színház mesejátékát néztük meg a gyerekekkel.

8 kép

Környezettudatos karácsonyfadísz készítés

“Öko karácsonyfadísz és kiegészítők” kategóriában természetes anyagból esetleg másodnyersanyagból készült karácsonyfadíszek és karácsonyi kiegészítők (díszítő füzér, képeslap, ajtódísz, adventi koszorú stb.) fotóival neveztünk be a "Zöld ünnep – Én ilyen karácsonyt szeretnék" kreatív alkotói pályázatra a Vörömarty Mihály Általános iskola alsó tagozatos diákjaival.

15 kép

Élj egészségesen!

A 2012-2013-as tanévtől nálunk is bevezetésre került a mindennapos testnevelés 1. és 5. évfolyamon. A rendszeres testmozgást szem előtt tartva, novemberben ismét egy héten keresztül kiemelt szerepet szántunk az egészséges életmóddal kapcsolatos programoknak.

14 kép

Ajándékunk a mozgássérülteknek

Már hagyománnyá vált, hogy a Mozgássérültek Egyesületének újszászi csoportja felkér minket, hogy egy rövid műsorral színesítsük évzáró rendezvényüket. Idén is szívesen tettem eleget ennek a felkérésnek, és hat lelkes 7. osztályos lánnyal.

12 kép

Egy nap az életért!

2012. október 27-én második alkalommal rendeztük meg a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az Egy nap az életért! elnevezésű drogprevenciós napot.

7 kép

Halloween az iskolában

A tanárok gondoskodtak arról, hogy jól megünnepeljük a Halloweent Október 19-én pénteken rendezték meg a tökbált iskolánkban, amit Siska Csilla tanárnő szervezett. A buli délután 4-órakor kezdődött és 8-órakor ért véget.

9 kép

Minden napos testnevelés lábtoll-labdázással

A szeptember 1-jétől bevezetett minden napos testnevelés keretében az Újszászi Nevelési Központ Vörösmarty Mihály Általános Iskola 5.a osztályában Sándor Judit testnevelő kezdeményezésére az élményórákon a tanulók az asztalitenisz, a lábtoll-labda és a tollaslabda sportágakat tanulják.

16 kép

Őszi hulladékgyűjtés 2012

Ha szeptember, akkor itt az iskolai hulladékgyűjtés ideje, a gyerekek forintokra válthatják az odahaza fölöslegessé vált papírokat, vasakat. Egyre kevesebb ugyan a hulladék papír és fém, de a tanulók lelkesedése megmaradt.

12 kép

Tanévnyitó 2012

Ismét szól az iskola csengője-becsöngettek! Egy ország kapja fel a fejét ilyenkor szeptember elején erre a hívó szóra.

20 kép

Tanévzáró ünnepség

2012. június 22.

40 kép

Damjanich Kupa

Június 12-én borongós és esős időben nyolc csapat részvételével rendezték meg Zagyvarékason a VII. Damjanich Kupát. A szervezők színvonalas tornát rendeztek, hisz több Vörösmarty Kupa győztes csapatot, valamint a megyei bajnok Jászberényt is meghívták.

20 kép

Erdélyben jártunk

2012. május 30-án reggel 6 órakor indultunk az iskola elől a Határtalanul pályázat keretében Erdélybe.

14 kép

A pedagóguslét a jövőbe vetett hit

2012. június 4-én pedagógusnapi ünnepség keretében köszöntötte az általános iskola énekkara a jelenlegi, és Gonda Adrienn a volt tanítványokat képviselve az Újszászi Nevelési Központ valamennyi aktív és nyugdíjas dolgozóját.

18 kép

Győzelem Túrkevén

Május 12-én napsütéses, meleg időben rendezték Túrkevén öt csapat részvételével a XIV. Pápai Károly Labdarúgó Emléktornát.

16 kép

Gyereknapi alsós kirándulás Szilvásváradra

Régi hagyomány volt, hogy a május hónap vége felé az osztályok kirándulásokat szerveznek az ország legszebb tájaira. Idén újítani próbáltunk és a kellemest a hasznossal összekötve az egész alsó tagozat egy napon, egy helyre ment. Szilvásváradot szemeltük ki színhelyül.

21 kép

Valentin-vetélkedő

Az iskolai mentálhigiénés csoport is csatlakozott ehhez az újszerűvé vált ünnephez és a pályázatban bevállalt programelemek közül a Valentin-napot a fiúk-lányok csapatának vidám vetélkedőjével köszöntötte.

7 kép

Így ünnepeltük a Vörösmarty-hetet az alsó tagozaton

Ebben az évben is megrendezésre került a hagyományos Vörösmarty-hét, ahol a hagyományos rendezvények mellett, bekapcsolódtunk az aktuális projektekbe, új rendezvényekbe is.

15 kép

Tanévnyitó 2011.

Kapuját kitárta szeptember 1-jén, annak rendje-módja szerint. Az iskola környéke, utcái újra benépesültek. Iskolatáskát cipelő kis- és nagy-iskolások jöttek szülőkkel, vagy barátostul, hogy újra birtokba vegyék szép iskolájukat.

8 kép

Anyák napja az 5. b osztályban

Az Anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján. A mi osztályunk is nagy szeretettel készült a kedd délutánra (2011-05-03-ra), amikor ünnepi műsorral, zenével, gyönyörű szavakkal, virágokkal vártuk az édesanyákat.

8 kép

Nyuszi-futás az általános iskolában

„Szedd a lábad” - nyuszi-futás az általános iskolában

14 kép

Pedagógiai hetek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Hetek rendezvényéhez kapcsolódó városi program ünnepélyes megnyitójára 2011. április 5-én, az óvodai intézményegységben került sor. Megtisztelés volt számunkra, hogy Szabó Győzőnét, a pedagógiai intézet igazgatóját is üdvözölhettük az eseményen.

46 kép

Márciusi színházlátogatások a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

Március 8-án délután az alsós tanulók Szolnokra látogattak a HM-ba, ahol a Lustácska című zenés mesejátékot nézték meg.

9 kép

Tavaszköszöntő Maszkabál

A farsang lényege a tél temetése és a tavasz eljövetelének ünneplése, egyben az Új esztendő első közös iskolai rendezvénye is. A hetek óta tartó lázas készülődés, gyakorlás után végre elérkezett február 26-a, a hagyományos alsós Farsangi Bál ideje.

12 kép

Megérkezett a TIOP-LAPTOP!

2011. január 26-án laptopos iskola lettünk!

17 kép

Összefoglaló a Jubileumi Vörösmarty-hét rendezvényeiről

Az iskolai téli szünet ugyan már elmúlt, de nem feledtette velünk azokat a tartalmas és izgalmas napokat, mellyel a 2010-es évet búcsúztattuk.

16 kép

„Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe”

2010. december 18-án reggel hét órakor indult a busz 35 fő újszászi általános iskolás diákkal, Bakó Jánosné és Tóth Gábor nevelőkkel Budapestre a Testnevelési Egyetemre a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége által rendezett „Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe” karácsonyi gyermekrendezvényre. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola immáron harmadik alkalommal képviseltette magát ezen a jeles eseményen.

32 kép

A Vörösmarty-héten a Vörösmarty téren

Húsz évvel ezelőtt az újszászi Kossuth úti iskola új nevet kapott. Erre a nevezetes eseményre emlékezve nyitottuk meg a 2010/2011. tanév hagyományos Vörösmarty-hét rendezvényeit.

12 kép

Sok kicsi, sokra megy!

Iskolánk idén október végén ismét megrendezte hagyományossá vált vetélkedőit, ami ezen a napon még inkább felhívja a gyerekek figyelmét a mértékletességre, spórolásra, takarékosságra.

8 kép

Író-olvasó találkozón jártunk!

A 4.b osztály Teátrumos foglalkozását október 25-én délután a Művelődési Házban tartottuk meg. Nógrádi Gábor és fia Nógrádi Gergely volt a Városi Könyvtár meghívott vendége író-olvasó találkozóra.

6 kép

Vetélkedni jó!

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola adott lehetőséget egy nagyszabású zenei vetélkedő lebonyolításához október 16-án.

17 kép

Tanévnyitó ünnepség

Tanévnyitó ünnepség a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

69 kép

TÁMOP 3.1.4. megvalósítása az óvodai intézményben

TÁMOP 3.1.4. megvalósítása az óvodai intézményben

84 kép

Balatoni nyár 2010.

Nem is kezdődhetett volna szebben a nyári szünet annak a 42 tanulónak, akikkel június 25-én indultunk a Balaton fővárosába Siófokra. A kora reggeli indulásnál izgatott első táborozók búcsúzkodtak a szülőktől, a rutinosok lazán várták az indulást. Indulás, integetés, puszi!

49 kép

Lázár Ervin prózamondó verseny

Már negyedik alkalommal hirdették meg a Nemzeti Tankönyvkiadó a nagysikerű Lázár Ervin prózamondó versenyét Budapesten. Április 19-én az első középdöntőre elfogadták Zakar József 3.b osztályos tanuló nevezését is.

11 kép

Kirándulás Szolnokon

A Víz Világnapjához kapcsolódóan, számtalan színes tevékenységet, programot szerveztek az óvodai csoportok.

22 kép

Húsvéti hívogató

A tavaszi szünet is csak nyúlfarknyira sikeredett. De hát a Húsvét az csak Húsvét, tehát itt az ideje például a tojásfestésnek!

16 kép

Vízi totó

A víz témahéten belül, csütörtökön rendeztük meg iskolánkban a vízi totót. Ezen a szellemi vetélkedőn minden 3-4. osztály képviselte magát.

13 kép

Plakátkészítő és vízi jármű tervező verseny

2010. március 24-re hirdettük meg a plakátkészítő és vízi jármű tervező versenyt, melyre 3. és 4. osztályosokat hívtunk meg. A meghívott osztályok mindegyike képviselte magát. Iskolánk első emeleti aulája zsúfolásig megtelt.

13 kép

Bemutató a vízről

2010. március 23-án, kedden „vízi” bemutatóra invitáltuk alsó tagozatosainkat. A nagy érdeklődés miatt 2 előadást tartottunk. Először az 1-2., majd a 3-4. osztálynak.

8 kép

Akvárium, vízi jármű továbbra is

A plakátkészítés, valamint a vízi járművek hatalmas sikerén felbuzdulva, az 1. és 2. osztályos tanulóink is bemutatták a maguk kis munkáit versenyen kívül.

18 kép

Víz témahét

A TÁMOP 3.1.4 pályázat keretein belül, iskolánkban a víz témahét került megrendezésre 2010. március 22-25 között.

16 kép

Hívogat az iskola...

Hívogat az iskola...

23 kép

Félévi osztályozó értekezlet

2010. január 14-én délután az alsó tagozatos tanítók megtartották szokásos osztályozó értekezletüket, ahol beszámoltak a féléves munkájukról.

6 kép

Torna-hóban

A januári iskolakezdés a gyerek nagy örömére kiadós havazással kezdődött. Hátha tél, legyen igaziból tél. Ki is használtuk az alkalmat és a testnevelés órán Hóemberépítő versenyt, hógolyó csatát rendeztünk.

21 kép

Jól sikerült Óévbúcsúztató az iskolában

Színes programokban, változatos eseményekkel teli évvégét tudhatunk magunk mögött. Ilyenkor mindig sűrűsödnek és sokasodnak a feladatok tanulóknak, pedagógusoknak egyaránt.

9 kép

Adventi díszkészítés

A karácsony előtti várakozás szimbóluma az adventi koszorú, gyerekeink számára pedig az adventi naptár testesíti meg a várva várt ünnepig hátralévő napokat. A múlt években már készítettünk kopogtatókat, asztali díszeket. Idén játékos adventi feladatokkal számolhatják az év hátralevő napjait a kisdiákok.

7 kép

Télapóvárás

"Hull a pelyhes fehér hó" - énekelték a kisiskolások az osztálytermekben december 4-én délelőtt. De se hideg, se hó nem volt, a Télapóvárás izgalmát is csak a csilingelő csengő hangja idézte fel mégis, jelezve, hogy az iskola folyosóin Mikulás lépeget.

8 kép

Vörösmarty-váltóverseny

Nyoma sem volt a télnek december 1-jén, mikor kora délután közel 200 alsós tanuló vette birtokba a városi Tornacsarnokot, a Vörösmarty-hét második jelentős rendezvényén. Kétfordulós, játékos váltóversenyen mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket az 1-2. és a 3-4.osztályosok. Persze segítségük is volt egy-egy apuka meg anyuka!

19 kép

Pedagógus-továbbképzési program

Tájékoztató a TÁMOP 3.1.4. legfrissebb pedagógus-továbbképzési programjáról

12 kép

Fiú teremlabdarúgás kistérségi selejtezője

2009. november 20-án rendezték Rákóczifalván a IV. korcsoportos fiú teremlabdarúgás kistérségi selejtezőjét, amelynek győztese továbbjutott a megyei elődöntőre.

11 kép

Sikeres hulladékgyűjtés

Szeptember utolsó napjaiban kegyes volt hozzánk az időjárás, hisz a meghirdetett őszi hulladékgyűjtés kellemes, nyarat idéző napsütéses meleg időben telt. Az utakon, járdákon csapatokba verődött gyerekek húzták, vonták, tolták a taligákat, kis kocsikat. Aztán az üres kocsikban vidáman egymást tolva újabb fordulóra indultak. Nagy volt az izgalom, ki mennyit hozott már, hányszor fordult, vajon ki nyer majd a versenyt?

15 kép

Erdei tábor

Harmadik alkalommal szerveztük meg az Erdei óvodát, tábort az újszászi Parkerdőben. Több mint 150 óvodás, iskolás gyermek vett részt a számtalan érdekes bemutatóval, ismeretterjesztő előadással, kézműves foglalkozással, sportolással, játékkal, vetélkedővel, bátorságpróbával, légvárral, bábelőadással, népzenei műsorral, pónifogatos kocsikázással, számháborúval, íjászattal, csillagászattal, erdei sétával, vizes csúszdával, családi nyársalással tarkított programon. Élményekkel teli, vidám perceket, órákat, napokat éltek át a gyerekek, melyet – a teljesség igénye nélkül kiválasztott – mellékelt képek is bizonyítanak.

57 kép

Vörösmarty Gála 2009

Iskolánkban hagyomány, hogy minden évben megrendezzük az iskola gálát. Itt módjuk van tanulóinknak, hogy bemutathassák tudásukat, rejtett képességeiket. A gála résztvevői a páros (2. 4. 6. 8.) osztályba járó tanulók, és a művészeti csoportok: citerások, énekkar, és a mazsorettcsoportok.

121 kép

Gyermeknapi rendezvény

Vörösmarti Mihály Általános Iskola 2009. évi gyermeknapi rendezvénye a Parkerdőben.

128 kép

Damjanich Kupa

Május 22-én nyolc csapat részvételével, harmadik alkalommal rendezték meg a Damjanich Kupa kispályás labdarúgó-tornát Zagyvarékason. A versenyre nevezett a tavalyi bajnok Besenyszög, valamint a tavalyi év Vörösmarty Kupáját nyerő Békés is.

14 kép

XVII. Vörösmarty Kupa

December 7-én tizenhetedik alkalommal került sor a Vörösmarty Kupára, amelyen Békés, Nyárlőrinc, Zagyvarékas, Jászkisér, Szászberek és Túrkeve általános iskoláinak csapatai mérkőztek a házigazda Vörösmarty Mihály Általános Iskola első és második csapatával. Fotó: Kecskés László

23 kép

Húsvétvárás az alsósoknál

A Pinokkió Gyermekszervezet a tavaszi szünet előtti tanítási nap délutánjára tojásfestést és díszítést szervezett a kicsiknek.

6 kép

15. Jótékonysági Bál

Egyedül nem megy...

23 kép

Akváriumavatás az Általános Iskolában

A Víz Világnapja alkalmából 2009. március 23-án ünnepséget rendezett az Általános Iskola.

22 kép

A 2008/2009-es tanév osztályai

Vörösmarty Mihály Általános Iskola osztályai - 2008/2009-es tanév

Powerpoint bemutató formátumban is megtekinthető

22 kép

1956. október 23-ai ünnepre műsorral készült iskolánk. Az előadás csodásan sikerült!

13 kép

Martfűi mezei futóverseny

Martfűi mezei futóverseny

28 kép

Parkosítás az iskolában

2008. október 11-én kívül belül szépült az iskolánk. Belül a falak (lambéria) díszítésén dolgoztak a rajztanáraink – Kállóné Szabó Erzsébet és Feke Ildikó; az épület Kossuth úti frontján pedig szülők, nagyszülők, tanárok, diákok, volt tanítványok serénykedtek. Csodaszép park kezd kialakulni az iskola előtt, s hisszük, hogy már a közeledőnek is kedvet csinál a mi iskolánkhoz.

82 kép

Tiszapüspöki tábor

Egyszer egy földrajz órán meghallottuk, hogy az egyik osztálytársunk jelentkezett egy természetvédelemmel kapcsolatos versenyre. Ez a hír felkeltette bennünk az érdeklődést és gondoltuk jelentkezünk erre a versenyre. Így egy csapat lettünk (Kovács Karolina, Drávucz Zita, Lázár Evelin). Több héten át tartott felkészítőt nekünk Kézérné Kiss Mária tanárnő. 2007. május 31-én kezdődött a verseny.

6 kép

Gyermeknap az iskolában

Gyönyörű nyári napra ébredtünk május utolsó péntekjén, és nagy izgalommal jöttünk iskolába. Miért is? Azért, mert ezen a napon nem tanultunk, hanem játszottunk, szórakoztunk, versenyeztünk. Május 30-án tartottuk ugyanis a már hagyományosnak mondható gyermeknapi rendezvényünket. 

6 kép

Kirándulás Bécsbe

Május 24-én szombat hajnalban a piac "nyitása" előtt lelkes kis csapat gyűlt össze a piactéren. Összesen 97 fő, 66 gyerek és 31 felnőtt indult neki egy igen fárasztó útnak, mégpedig Bécsbe utaztunk egy egynapos kirándulásra.

4 kép

Lábtoll-labda bemutató hazai pályán

Sportos gyermeknapot rendezett május 30-án a Vörösmarty Mihály Általános Iskola. A programot lábtoll-labda bemutató is színesítette. Ugyan az iskola tanulói már tizenöt éve lábtoll-labdáznak, mégis mindig vannak új gyerekek és új tanárok, akiknek újdonság ez az érdekes és szórakoztató sportág. A jianqiu különleges labdaérintéseit, rúgásait a zánkai diákolimpián sikeresen szerepelt tanulók mutatták be, majd mindenki kedvére játszhatott. Nemcsak az edzésre járók, hanem eddig a lábtoll-labdát csak messziről figyelők is vidáman labdáztak.

30 kép

Alapítványi bál

Egyedül nem megy, és nem is kell, hogy egyedül menjen. Csaknem másfél évtizede, hogy évről-évre nemcsak a napi munkánkban, hanem egy-egy kiemelkedő rendezvényünk kapcsán is megtapasztalhatjuk, sokan vannak, akik velünk együtt gondolkodnak a gyermekek mindennapjairól, s partnereink az oktató-nevelő munka hétköznapjaiban, ünnepi pillanataiban, és segítőink akkor is, amikor a tárgyi feltételek jobbítása a szándékunk. Így volt ez most április elején is, amikor a 14. jótékonysági bálunkra invitáltuk a kedves szülőket, egykori tanítványainkat, támogatóinkat.

65 kép

Atlétáink a megyei döntőben

Ősszel részt vettünk a körzeti mezei futóbajnokságon, ahol második helyezést értünk el. Így kivívtuk a megyei döntőn való szereplés jogát. A megyei döntőn 2008. március 20-án került megrendezésre Szolnokon. Csapatunk 3. helyezést ért el.

8 kép