// most olvasod...

Események

Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napjáról háromnapos projektnappal emlékeztünk ma. Ezekben a programokban a gyermekek betekintést nyerhettek kultúránk sokszínűségébe.

Az első napon a zenével és a táncművészettel ismerkedhettek a gyerekek. A csoportokban változatos tevékenységek közül lehetett választani: volt néptánc, zenére festés, balett, zenés mesejáték, képek, valamint internet használattal híres magyar zeneszerzők arcképeit tekinthették meg a gyermekek és részletek csendültek fel műveikből is.

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image


A következő napon népi kulturális örökségünkre és a képzőművészetre fordítottunk kiemelt figyelmet. Ennek keretében foglalkoztunk a népi díszítőművészettel, melyből kiállítást is szerveztünk. Megtekintettük több híres festő képeit, varrtunk, szabtunk, díszítettünk.

A nap hangulati lezárásaként a Maci csoport tagjai lakodalmas játékkal lepték meg óvodásainkat. A menyegző végén az egész óvoda apraja-nagyja vidám táncra perdült.

Az utolsó nap is tartogatott meglepetést a gyermekeknek. Hazánk nevezetes épületeinek, az építészetnek megismeréséhez a szülők is sok segítséget nyújtottak. A hozott képekből tablók készültek és óvodásaink színes papírból és különböző vizuális technikákkal  megjelenítették a Visegrádi várat és egy képzeletbeli palotát.

A projekt szavalóversennyel zárult. A gyermekek két korcsoportban mérhették össze tudásukat. Az elődöntők a csoportokban zajlottak, majd a döntő következett. A gyermekek maximálisan felkészültek voltak, ami a szülők lelkiismeretes munkájának, együttműködésének köszönhető. Minden résztvevő emléklapot kapott, a díjazottak oklevélben és ajándékban részesültek.

Díjazottak:
I. korcsoport (középső) II. korcsoport (nagy)
1. Kelemen Ketrin Zoé 1. Bagi Hanna, és Rab Hédi
2. Sárik Márk 2. Rácz Nikoletta
3. Kállai Gabriella 3. Kerepesi Benedek

Köszönetet mondunk minden segítőinknek, támogatóinknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy munkánk tartalmasabbá váljon és méltó képpen ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját. Külön köszönetet mondunk  Szabó Pál Antalnénak, aki betekintést nyújtott alkotóműhelyébe, Bodnárné Szabó Gabriellának, aki elvállalta a zsűri elnöki posztját, és Fülöp Áldáskának, aki citerával kísért, színvonalas népzenei bemutatót tartott.

Konkáné Csibrány Angelika

Nagy Jánosné
Óvodapedagógusok

Kommentárok

Nem kommentálhatod a cikket.

Kommentárok lezárva.