// most olvasod...

Események

Vörösmartyról a Vörösmartyban

Az Újszászi Nevelési Központ Vörösmarty Mihály Általános Iskolájának humán munkaközössége játékos irodalmi vetélkedőt hirdetett 5-8. osztályos tanulóknak „Vörösmartyról a Vörösmartyban címmel.

A vetélkedő témája Vörösmarty Mihály élete, munkássága, Újszászhoz való kötődése volt.

A Vörösmarty-vetélkedőt iskolánkban a Vörösmarty-hét zárásaként december 15-én, szombaton rendezték meg a felsősöknek, ami az idén rendhagyó volt, hiszen a 7-8. osztályos korcsoporthoz vendég iskolákból is, Békésről, Tápióbicskéről és Tápiógyörgyéről csatlakoztak csapatok. Bízunk benne, hogy hagyományt tudunk ezzel teremteni, és jövőre ismét találkozhatunk ugyanitt.

A versenyre 3 fős csapatokkal lehetett jelentkezni. Bogárné Simon Klára igazgatónő köszöntötte a versenyzőket. Előzetes feladat volt, hogy plakátot kellett készíteni „Mi és Vörösmarty” címmel. Ezt a plakátot be is kellett mutatni, majd miután Kállóné Erzsike néni szépen elrendezte a paravánokon őket, a zsűri pontozta a munkánkat. A plakátokat a verseny után mindenki megnézhette a 2. emeleti aulában.

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image


Az 5-6. osztályosoknál a versenyt Balkovicsné Vágó Katalin tanárnő és Székelyfalvi Gáborné Katika néni vezette, a zsűri tagjai Nemes Zsuzsanna könyvtárvezető és Bóta Adrienn tanárnő voltak. A 7-8. osztályosoknál Juhászné Ulviczki Zsófia tanárnő és Pap Szilvia tanárnő vezette a versenyt, és a zsűri tagjai Fehérné Szekeres Zsuzsanna a művelődési ház vezetője, és Siska Csilla tanárnő voltak, akinek nagyon megörültünk.

A verseny első, bemelegítő feladataként kaptunk egy borítékot, amiben egy kép darabjai voltak. Ezeket a darabokat kellett kirakni a megoldólapra és kitalálni, hogy kit ábrázolt a kép. A következő feladatot a Smart táblára vetítették, itt Vörösmarty életével kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni, képeket felismerni.

Majd 15 perces szünet következett. Átmentünk a 2. emeleti előadóba, ahol szendvicseket, pogácsát ettünk, teát ittunk és pihenhettünk. Később visszamentünk a terembe és elkezdődött a verseny második része, a feladatlap-kitöltés, amire 45 percünk volt. Sok feladat volt benne, mint például a költő műveiből való idézeteket kellett felismerni, volt szókeresés, rejtvény, , kakukktojás kereső feladat. Miután végeztünk, először az 5-6. osztályosok, majd a 7-8.-osak elmentek ebédelni. Eközben a zsűri értékelte a munkánkat, majd Klárika néni kihirdette az eredményt. A verseny minden résztvevője kapott emléklapot.

Az 5-6-os korcsoportban 1. helyezett a 6. c egyik csapata: Mérész Melitta, Bakó Kornél és Tóth Brigitta

2. helyezett az 5.a csapata: Makai Lea,Sipos Kitti és Berta Lilla

3. helyezett a 6.a egyik csapata: Ézsiás Fanni, Kenyeres Lívia és Czétényi Klaudia.

A plakátversenyt az 5.a csapata nyerte.

A 7-8. osztályosok közül az 1. helyezést a 7.-es Borsos Barbara, Farkas Lilla és Földi Emese érte el.

A 2. helyezett a tápiógyörgyei csapat lett: Bozóki Anna, Farkasdi Dorina, Lengyel Viktória.

3. helyezett a 8. a csapata lett: Czakó Nikolett, Mucza Gabriella, Faragó Róbert.

A plakátverseny győztese a tápiógyörgyei csapat lett.

A helyezettek nagyon értékes jutalmakat, a vendégcsapatok tagjai egy-egy az iskolát ábrázoló dossziét, kísérő tanáraik jegyzettömbőt és ajándékkönyvet kaptak, amit a támogatóinknak köszönhetünk.

Támogatóink: Vörösmarty Tanulmányi és Sportalapítvány, Apáczai Kiadó, Cegléd Termál Kft., EMI Music Zenei Kft., Mozaik Kiadó, National Geographic, Nemzeti Tankönyv Kiadó, Szigligeti Színház, Varázsbetű Kft.

Mérész Melitta 6. c,
Juhászné Ulviczki Zsófia
 

Kommentárok

Nem kommentálhatod a cikket.

Kommentárok lezárva.