- Újszászi Nevelési Központ - http://www.unk.hu -

Luca-napi vetélkedő

Posted By unkadmin22 On 2012. december 13. csütörtök @ 15:00 In Események,Iskola | Comments Disabled

December 12-én Luca-nap előtti délután a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 3-4. osztályos tanulóinak hat fős csapatai játékos vetélkedőre gyűltek össze az iskola egyik termében.

Előzetes felkészülés alapján a vetélkedő első feladata a csapat egy-egy tagjának kimaszkírozása és jelmezbe öltöztetése volt. Így születtek meg az iskola kisboszorkányai és krampuszfiókái. Remek sminkesekké és jelmeztervezővé váltak a gyerekek.

Luca napján számtalan népi hiedelem és szokás vált ismertté. Ezek közül kellett a gyerekeknek az Activity játékhoz hasonlóan elmutogatni és kitalálni a Luca-napi szokásokat.

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image


A Szent Miklós történetéből is alaposan felkészültek a csapatok, mert a villámkérdésekre adott válaszok arra utaltak, hogy a szövegfeldolgozás és megértés kiválóan sikerült.

A gasztronómia sem maradhatott ki az ünnepi készülődésből, a csapatok által tervezett karácsonyi étlap és a kiválasztott ételek bizony bármelyik étterem kínálata is lehetett volna.

A játék utolsó feladata nagy kihívás volt. A Kiskarácsony c. dalt kellett több féle zenei stílusban előadni. Meglepő és mulatságos volt a kiscsapatok „koncertje”!

Jó hangulatú, vidám, mókás vetélkedővel zárult ez a kellemes délután!

A verseny eredményét a gyerekek az Ünnepi karácsonyi műsor utáni eredményhirdetésen fogják megtudni, addig pedig lehet izgulni!

Bartáné Mucza Tünde
gyermekszervezet vezető

 


Article printed from Újszászi Nevelési Központ: http://www.unk.hu

URL to article: http://www.unk.hu/?p=3138

Copyright © 2008 Újszászi Nevelési Központ. All rights reserved.