// most olvasod...

Események

Hintón érkezett a Mikulás

Minden évben, így most is lázas készülődéssel telnek Advent napjai, amiben az első várva várt ünnepnap a Mikulás. 2012. december 5-én, a Bajcsy úti óvodásokhoz gyönyörű bíbor vörös huzatú, hófehér hintón, melyet ében fekete ló húzott, érkezett meg a jóságos Mikulás. A gyermekek ámulattal nézték, amint elhaladt az óvoda udvara körül és örömükben integettek, visongtak és kórusban kiáltották: Megjött a Mikulás!

Néhány perc múlva felhangzott a csengőszó és a kedves Mikulás csoportról csoportra járva, szeretettel köszöntötte a gyermekeket. Mesélt jégpalotájáról, csodálatos, mindent látó távcsövéről, manóiról, mesés játékgyáráról. Természetesen minden csoportban ünnepi műsorral, szép versekkel, dalokkal kedveskedtek a Mikulás bácsinak az apróságok. Ezután vidáman, büszkén, mosolyogva válaszoltak a kérdéseire, ültek be az ölébe, s vették át ajándékaikat simogatás, kézfogás és dicsérő szavak kíséretében. A Mikulás bácsi a csomagok mellett elhozta óvodásainkhoz játékgyára új játékait, a lovacskákat, amelyek az igazi lovaglás élményét nyújtották a gyermekeknek a tornaszobában. Miután a Mikulás elköszönt, hintójában ülve intett búcsút a gyermekeknek. A délelőtt befejezéseként a Huncutka alapítvány zenés gyermekműsorát tekintették meg a gyermekek szüleikkel.

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image


Az Iskola úti óvodai csoportokban december 6-án délelőtt várták izgatottan a gyermekek a Mikulás ékezését. Az aulában felcsendültek a jól ismert ünnepi dalok, majd kopogtatás, csengőszó után megérkezett a várva-várt Mikulás bácsi. Elmesélte milyen messziről jött, megmutatta puttonyát, ami az ismert gyermekdalhoz híven diót, mogyorót, almát is rejtegetett. Ezt követően meghallgatta a gyermekek ünnepi műsorát és kiosztotta az ajándékokat. A gyermekek mosolyogva, bátran mutatkoztak be, s örömmel hallgatták a dicsérő szavakat. A Mikulás bácsi vidám énekszó mellett búcsúzott el az óvodásoktól, s megígérte, hogy jövőre is ellátogat hozzájuk.

nivo slider image nivo slider image nivo slider image


Szabóné Balogh Etelka
intézményegység-vezető

Kommentárok

Nem kommentálhatod a cikket.

Kommentárok lezárva.