// archívum

Kultúra

Ez a kategória ennyi cikket tartalmaz: 39 cikk

Szép magyar beszéd verseny a Vörösmarty-héten

A humán munkaközösség idén is megrendezte a már hagyományosnak számító Szép magyar beszéd versenyt a felső tagozatosak között.

Vörösmartyról a Vörösmartyban

Az Újszászi Nevelési Központ Vörösmarty Mihály Általános Iskolájának humán munkaközössége játékos irodalmi vetélkedőt hirdetett 5-8. osztályos tanulóknak „Vörösmartyról a Vörösmartyban címmel.

Szenzációóóóó… a Vörösmarty héten!

Az újszászi Vörösmarty iskola alsós diákjai közel százan nézték meg ezt a Szenzációóóó-s előadást. Kellemes egy órás „félig cirkusz-félig színházi” előadást csodálhattunk meg a Szigligeti Színházban.

A Kék kutya mese előadás

December 4-én délután a dunakesziről érkezett Cakkumpakli Színház mesejátékát néztük meg a gyerekekkel.

Ajándékunk a mozgássérülteknek

Már hagyománnyá vált, hogy a Mozgássérültek Egyesületének újszászi csoportja felkér minket, hogy egy rövid műsorral színesítsük évzáró rendezvényüket. Idén is szívesen tettem eleget ennek a felkérésnek, és hat lelkes 7. osztályos lánnyal.

Projekt hét: 2012.01.23-27. – A magyar kultúra napja

Óvodánkban A magyar kultúra napját projekt hét keretében dolgoztuk fel. Hétfőn beszélgetésekkel, előzetes ismeretnyújtással, a gyermekek tervezésbe történő bevonásával készítettük elő a projekteket, s a különféle gyűjtőmunkákat.

Meglepetés ajándék!

Pénteken délelőtt iskolánk tanulói, és pedagógusai megkapták idei első, közös karácsonyi ajándékukat. A meglepetést egy moldovai iskolás csoport nyújtotta át, akik Trunkról érkeztek. A csoport szombaton Budapesten egy csángó találkozón vesz részt, és Dobozi Róbert kérésére megálltak nálunk, hogy megmutassák tanulóinknak, ők hogy őrzik betlehemes hagyományainkat.

A Romhányi-vetélkedő eredményhirdetése

Április 19-én délután került sor a Városi Könyvtár által meghirdetett Romhányi a „Rímhányó” vetélkedő díjazottjainak kisorsolására.

Márciusi színházlátogatások a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

Március 8-án délután az alsós tanulók Szolnokra látogattak a HM-ba, ahol a Lustácska című zenés mesejátékot nézték meg.

Muzsikás Péter hangszer országban

Rajz József zenepedagógus, vagy ahogy a gyerekek is ismerik: Muzsikás Péter. Dalban mutatkozott be azoknak a gyerekeknek, akik tavaly még nem találkozhattak vele, és így repültünk el a varázslatos Hangszer országba is.