// archívum

Projektnap

Ez a kategória ennyi cikket tartalmaz: 19 cikk

Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napjáról három napos projektnappal emlékeztünk ma. Ezekben a programokban a gyermekek betekintést nyerhettek a kultúránk sokszínűségébe.

Tűz van…

Vijjú, vijjú, vijjú… szólalt meg a Bajcsy úti óvodában november 22-én délelőtt 10 órakor a tűzjelző csengő. A tűzjelzés természetesen nem igazi tűzeset miatt vijjogott, hanem próbajelzés volt a kivonulásra.

Kézmosás Világnapja

Október 15-én ezt a mottót választottuk ki óvodásainkkal, hiszen a Kézmosás Világnapja volt.

Állatok Világnapja farmlátogatással

A gyerekekhez közel állnak az állatok, így egész héten sok-sok képet és ismeretterjesztő könyvet hoztak az óvodába, hiszen ezen a héten rendeztük az Állatok Világnapját.

Kirándulás, vetélkedő és kiállítás az állatok világnapján

Óvodánkban október 4-én és 5-én az állatok világnapjáról emlékeztünk meg változatos tevékenységek közepette.

“Hej, szól már a…”

Az „Őszi hetek” program keretén belül az Iskola úti óvodások szüreti mulatságát csütörtök délelőtt tartottuk meg. Meghívást kaptunk Krassóiné Gyüre Rozikától, aki őszi gyümölcsöket, terméseket gyűjtött össze nekünk, majd a gyerekeket megvendégelte szőlővel.

A Zene Világnapja

Október elsején a Zene Világnapját ünnepeltük az óvodában. A csoportokban, érdekes tevékenységeket kínálva keltettük föl a gyerekek zene iránti érdeklődését.

A Föld Napja

2012. április 23-án a „Föld Napja” alkalmából projektnapot rendeztünk az óvodában.

A Víz Világnapja

2012. március 22-én a „Víz Világnapja” alakalmából projekt napot szerveztünk az óvodában. Már hetekkel előtte készülődtünk, hiszen a víz témakör feldolgozása már hónapok óta tart, s ez már, mintegy projektzáró napnak is tekinthető.

Szakmai nap – projekt nap

2012. március 19-én, a cigányok régmúlt időkhöz kötődő, tavasszal kezdődő vándorlásának emlékére valósítottuk meg a Cigányság Világnapja kapcsolódó projektnapunkat, ami egyben az Oktador Pedagógiai Szolgáltató Intézet támogatásával megvalósuló, Jó gyakorlatot bemutató szakmai nap rendezvénye is volt.