// archívum

Kiemelt

Ez a kategória ennyi cikket tartalmaz: 32 cikk

Rendhagyó rétegszülői értekezlet

Nagycsoportos korú óvodásaink szülei ebben a nevelési évben számtalan tájékoztatást kaptak a beiskolázásról, a gyermekek fejlődéséről, aktuális fejlettségi szintjéről, ezirányú pedagógiai munkánkról. Éppen ezért 2012. március 9-én rendhagyó rétegszülői értekezletet tartottunk a leendő első osztályosok és az érdeklődő gyermekek szüleinek.

„Mozgással a sikeresebb iskolába lépésért”

Városi Óvodai Intézményegységünkből három óvodapedagógus vett részt a Mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére és oldására elnevezésű 60 órás, akkreditált képzésen a Szolnok Városi Nevelési Tanácsadó szervezésében, ami 2012. 01. 15.-én fejeződött be.

Szakmai programok decemberben

Az esélyegyenlőséget szolgáló óvodai fejlesztő program megvalósítása beépül helyi nevelési tervünkbe, számtalan jó gyakorlatot dolgoztunk ki, nagyon sok hospitálást tartottunk hozzánk látogató nevelőtestületeknek, kollégáknak. Az elmúlt hetekben azonban, mi vettünk részt hospitálásokon, az OKTODOR Pedagógiai Szolgálat közreműködésével, Tiszaföldváron.

A Pedagógiai Szakszolgálat közleménye

Már csak pár nap van hátra a nyári szünetből, és hamarosan elkezdődik a 2011/2012. tanév. Sok családban várakozással néznek az óvodai, vagy iskolai tanévkezdés elé. Bizakodnak, hogy gyermekük megállja a helyét az új környezetben és megfelel az új kihívásoknak.

Óvodába készülünk…

Mi sem jelzi jobban a nevelési év kezdetét mint, hogy 2011. augusztus 23-án, legnagyobb örömünkre, nagyon sok leendő kis óvodásunk szüleivel találkozhattunk a Tájékoztató szülői értekezleten.

Szakmai nap az újszászi Pedagógiai Szakszolgálatnál

Nevelési tanácsadónk és logopédiai szolgálatunk második alkalommal kapcsolódott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Hetek rendezvénysorozatához.

Pedagógiai hetek megnyitója

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Hetek rendezvényéhez kapcsolódó városi program ünnepélyes megnyitójára 2011. április 5-én, az óvodai intézményegységben került sor.

Szakmai találkozók

2010. november 15-én és 23-án Tószegről és Zagyvarékasról érkeztek hozzánk vendégek, hogy betekintést nyerjenek óvodapedagógiai munkánkba.

Mérés – értékelés megbeszélésen jártunk az iskolában

Az óvodából iskolába történő átmenet minden gyermek életében jelentős esemény. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az általunk „nevelgetett” gyermekek iskolai előmeneteléről is informálódjunk.

Szakmai nap

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat támogatásával 2010. szeptember 24-én szakmai napot szerveztünk a kompetencia alapú óvodai programcsomaghoz kapcsolódóan.